Onze missie

Het aanbieden van levende theologie die niet alleen onze levens verandert maar door ons heen ook die van onze omgeving.

Wat bieden wij

Levende en praktische theologie.
Levend: wij geloven in een juiste balans tussen Woord (de bijbel) en Geest. Beide zijn nodig. Het één kan niet zonder het ander.
Praktisch: wij geloven in de persoonlijke toepassing van wat wij onderwijzen. Hierin gaf Jezus ons hét voorbeeld. Bijna al zijn onderwijs was praktisch uitvoerbaar.

Onze opleiding theologie

  • geeft je meer inzicht in de bijbel
  • daagt je uit het geleerde toe te passen
  • rust je toe (in je bediening)
  • is goed te combineren voor mensen met een baan, gezin of bediening.

Student of toehoorder

Wij bieden theologieonderwijs aan in 6 modules. Deze modules zijn los van elkaar te volgen. Je kunt kiezen welke module je wilt volgen.

Er zijn 2 manieren waarop je kunt deelnemen aan een module: als student of als toehoorder.

  1. Als student. Je kiest voor het all-in pakket. Je volgt de lessen, maakt huiswerk en het examen. Ook maak je eventuele aanvullende (boek) opdrachten. Bij een voldoende als gemiddeld resultaat voor dit all-in pakket ontvang je een deelcertificaat. Als je alle 6 modules met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het basisdiploma theologie.
  2. Als toehoorder. Je volgt de lessen. Je zoekt vooral naar persoonlijke verdieping en verrijking. Na afloop van elke les wordt er een korte reflectie gevraagd d.m.v. een stelling, een vraag o.i.d. Deze reflectie wordt niet beoordeeld, ook hoef je geen examen te maken. Aan het eind van elke module ontvang je een certificaat van deelname.

Digitaal of klassikaal

Ons theologie onderwijs is klassikaal en digitaal te volgen. Behalve dat we de modules digitaal aanbieden is er elk seizoen een module klassikaal te volgen. Op onze website is per module aangegeven wat er mogelijk is.

De klassikale module start altijd in september en loopt door t/m maart van het jaar erop. Als je digitaal studeert bepaal je zelf het instapmoment.

Belangrijke jaarlijks terugkerende data

  • 31 maart : al het huiswerk dient ingestuurd te zijn
  • 30 april : uiterlijke inleverdatum van het examen
  • 31 mei : examens zijn nagekeken
  • 30 juni : certificaten/diploma‘s zijn verzonden
Wat kost het?

Het maakt niet uit of je de module klassikaal, digitaal, als student 
of als toehoorder volgt. De prijs per module is € 295,-