Een betrouwbare opleiding met balans in Woord en Geest

In 1923 stichtte Aimee Semple McPherson vanuit haar explosief groeiende bediening ‘The Echo Park Evangelistic and Missionary Training Institute’, die later bekend zou worden als ‘L.I.F.E. Bible College’. Het doel was even simpel als vernieuwend voor die tijd: ‘de praktische training van leiders en evangelisten voor de oogstrijpe velden op de plek en in de cultuur waar zij door God zijn geplaatst’.

Deze heldere filosofie is sindsdien de basis voor alle Foursquare opleidingsinstituten, die door de jaren heen het levenslicht zagen, waaronder ook ons eigen R.N.I.; het Rafaël Nederland Instituut voor Training en Vorming.

Onze deelnemers mogen rekenen op een theologische training die hen toerust voor een bediening in de oogstrijpe velden van vandaag. Hierbij bewaken we nadrukkelijk de balans van ‘Woord en Geest’. We maken immers deel uit van een denominatie in de rijke ‘Pinkstertraditie’.

Onze nationale opleiding staat garant voor theologische kwaliteit en geestelijke integriteit. Sinds 2010 is ons instituut voor Training en Vorming ook officieel gecertificeerd als ‘Institute of Ministry’.

Een diploma van het R.N.I. wordt binnen onze wereldwijde beweging herkend als een veilige, gedegen basis voor geestelijk leiderschap op elk niveau.

Rafaël Nederland Instituut voor Training en Vorming

Het R.N.I zal in toenemende mate plaats gaan bieden aan verschillende scholen en opleidingen binnen onze beweging. Naast de modules voor ‘Systematische Theologie’, ‘Hermeneutiek’ en ‘Homiletiek’ is er ook een module ‘Pastoraat’. Verder is er inmiddels een programma ontwikkeld dat in het teken staat van ‘Leiderschap’ en ‘Gemeentestichting’.